Jornada d'Innovació democràtica a la ciutat

jornadesinnovacioL'Ajuntament de Barcelona organitza una jornada que explorarà nous models per pensar, imaginar i construir la ciutat,  que garanteixin drets fonamentals per a la participació democràtica, que entenguin i dialoguin amb els conflictes urbans, que fomentin l'autonomia i l'autoorganització de la ciutadania i que posin l’atenció en les intel·ligències i els coneixements existents a la ciutat.

La jornada es celebrarà el proper dijous 17 de maig a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats.

+ ifno i inscripcions

També es presentarà la nova versió de Decidim, la plataforma digital de participació desenvolupada per l'Ajuntament de Barcelona. La plataforma està feta amb programari lliure i, a dia d'avui, ja la utilitzen més d'una trentena de ciutats i organitzacions de tot el món. Una eina que estem adaptant per facilitar la participació a Torre Jussana.

Finalment, se celebrarà la inauguració del  Laboratori d’Innovació Democràtica, que vol ser un espai de trobada, un ateneu de formació i experimentació política i un laboratori de desenvolupament de noves tecnologies i pràctiques col·laboratives, amb un programa orientat a resoldre problemes i reptes urbans de manera compartida, crítica i participada, amb especial atenció als processos democràtics, d'innovació social i de gestió de comuns urbans.