Les associacions de Catalunya en contra de la llei sobre l'Impost de Societats perquè les tracta igual que una societat mercantil

impostCatorze de les federacions, inclòs el Consell d'Associacions de Barcelona, i plataformes d'entitats més importants del país s'uneixen per rebutjar la llei 27/2014, d'àmbit estatal. Segons la normativa, que afecta els exercicis iniciats durant el 2015, totes les associacions hauran de presentar la declaració de l'impost de societats.

pdfPosicionament_llei_27-2014_associacions.pdf

Llegeix més...

Es consolida la subvenció per a la rehabilitació d’equipaments associatius proposada en el 2n Congrés d’Associacions i reivindicada pel CAB

icub

El BOP ha publicat l'atorgament de subvencions de l’Institut de Cultura de Barcelona per a la rehabilitació i la dotació d'equipament tècnic destinades a equipaments d'exhibició teatral, auditoris o equipaments anàlegs pertanyents a espais socioculturals de base associativa sense afany de lucre. 

Aquesta era una línia de subvencions que respon a una de les demandes del 2n Congrés i que la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb el CAB, ha treballat i reivindicat en els darrers anys. Ens felicitem, doncs, que en la resolució d’enguany s’hi puguin trobar diferents tipus d’associacions culturals de la ciutat. L’atorgament d’aquests ajuts sumen un import total de 780.243,56€.

La convocatòria per el 2015 ja s'ha publicat en el BOP

Llegeix més...

El CAB proposa una resolució de rebuig a la Llei sobre l'impost de societats

fiscalEl plenari del Consell Municial d'Associacions de Barcelona del dilluns 19 de gener va aprovar una resolució a proposta del CAB de rebuig a la Llei 27/2014 sobre l'impost de societats. 

Aquest fa una crida a les associacions i als poders públics per tal que defensin el manteniment dels supòsits d’exempció que existien fins el moment, que no dificultaven el desenvolupament de les associacions. 

Llegeix més...

Grup de Treball CAB de Finançament Associatiu

subGrup de Treball de Finançament obert a entitats membres de CAB que es farà el proper dimarts 25 de novembre a les 18h a 20h la seu del MLP (Avinyó 44). Treballarem els següents punts:

  1. Presentació Informes de convocatòria i resolucions de les subvencions 2014 elaborat per la Fundació Frances Ferrer i Guàrdia.
  2. Elaboració de conclusions conjuntes d'aquests informes
  3. Valoració de la convocatòria de subvencions 2015 de l'Ajuntament de Barcelona
  4. Prioritats a treballar des del CAB sobre Finançament durant el 2015

Confirmeu assistència. Si no podeu assistir a la reunió ens podeu fer arribar les vostres aportacions a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

1. Valoració informes 2014 i propostes de millora.
2. Valoració convocatòria 2015.