Posicionament de suport al procés participatiu Fem Rambla del Poblenou

copy-rambla-poblenouDes del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) volem manifestar el nostre suport al procés participatiu Fem Rambla al barri del Poblenou, el qual ja ha estat avalat pel veïnat i les entitats del barri, així com per la Federació d'Associacions de Veïns i  Veïnes de Barcelona (FAVB).

pdfPosicionament_CAB_suport_femrambla_140117.pdf

Llegeix més...

Enquesta sobre els espais de participació municipal a Barcelona

hands-raised-airUs convidem a respondre l'enquesta per recollir informació en el procés de debat sobre les normatives de participació i funcionament de districtes.

Aquesta ha estat realitzada conjuntament amb la FAVB (Federació d'Associacions de Veïns i Veines de Barcelona) des del CAB l'hem adaptat per la resta d'associacions.

Enllaç amb l'enquesta

Posicionament del CAB davant la proposta de llei de seguretat ciutadana

indignatsDes del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i davant les informacions que precedeixen l’aprovació de l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana en les que s’anuncien una regressió en el dret de manifestació de la ciutadania volem manifestar el nostre total desacord. Entenem que aquesta llei es desproporcionada, més pròpia d’estats poc democràtics,  que tan sols pretén criminalitzar els moviments de protesta ciutadana i de resistència pacífica.

El moviment associatiu de la ciutat durant el 2n Congrés d’Associacions de Barcelona va debatre sobre l’ús de l’espai públic. Reivindiquem que l’espai públic és l’essència de les ciutats i on es desenvolupen l’exercici de la ciutadania. El dret a manifestació pública és una forma de participació i d’expressió de la ciutadania que cal mantenir.

Per tot això fem una crida a la ciutadania a mantenir les seves mobilitzacions i expressions col·lectives no-violentes. D’altra banda, convidem l’Estat Espanyol a no desenvolupar la proposta d’avantprojecte de llei de seguretat ciutadana i demanem que l’Ajuntament de Barcelona revisi l'Ordenança de Civisme i faci tot el possible per garantir el dret de manifestació a la nostra ciutat.

Barcelona 28 de novembre de 2013

pdfPosicionament_davant_la_proposta_de_llei_de_seguretat_ciutadana_131128.pdf

El Consell d’Associacions de Barcelona denuncia poca transparència en la cessió d’espais per part del Consorci de la Zona Franca

casernesDes del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) volem sumar-nos a la denuncia pública que s’ha fet de la cessió per part del Consorci de la Zona Franca, d’un terreny de cinc mil metres quadrats, ubicat a les antigues casernes de Sant Andreu, a la “Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios” perquè realitzin activitats de tipus sociocultural.

Llegeix més...