“Entre totes i tots fem ciutat” la intervenció del CAB al plenari del Consell de Ciutat

associacions600Us compartim la reflexió que el Consell d'Associacions fa en el marc del Consell de Ciutat del 4 d'octubre de 2011:

En el context de crisis internacional la nostra ciutat té molts reptes que tan sols superarà amb la participació de tota la ciutadania. Les associacions fa temps que diem que "entre totes i tots fem ciutat", i aquest Consell ha de ser un dels espais principals per fer realitat aquesta voluntat. Per això, senyor Alcalde li demanem que faci que el Consell de Ciutat esdevingui una veritable eina que faciliti la interrelació entre la ciutadania i l'administració municipal.

pdf Intervencio_consellciutat_CAB_111004.pdf

Llegeix més...

La Llei d’Espectacles. Un nou entrebanc pel Moviment Associatiu

plenari_baixaDavant les problemàtiques  i entrebancs que generaven la llei d'espectacles, el CONSELL D'ASSOCIACIONS DE BARCELONA i l'ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA encarregaren un informe jurídic per saber l'abast i el grau d'afectació. El dissabte dia 18 de juny es presentà l'informe en una trobada organitzada per aquest motiu a la seu de l'Orfeó Martinenc de Barcelona.

Ara fa uns mesos ha entrat en vigor la nova Llei d'Espectacles (llei 11/209). Es tracta d'una normativa complexa que afecta a tot tipus d'actes públics organitzats tant a l'interior de locals com a l'espai públic.

Informe Llei d'espectacles

Llegeix més...

El CAB presenta al·legacions a la Llei Òmnibus

gencat_logoEl Consell d'Associacions de Barcelona ha presentat al·legacions a l'Avantprojecte de Llei de simplificació, d'agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l'activitat econòmica

Entenem que la llei afecta diferents normatives de les associacions i proposem retirar el present Avantprojecte de Llei sense haver presentat abans una justificació als diferents actors associatius perquè aquests puguin fer-ne una valoració més ponderada.

pdf Al·legacions_llei-omnibus_CAB_110621.pdf

Comunicat CAB en relació els fets davant del Parlament de Catalunya

Parlament-CatalunyaEn relació a les mobilitzacions i protestes que van tenir lloc ahir davant del Parlament de Catalunya, el Consell d'Associacions de Barcelona vol comunicar:

  1. Compartim la indignació i gran part de les reivindicacions del moviment 15-M. Aquestes són fruit d'un profund malestar davant la situació de crisi econòmica i crisi del funcionament democràtic.
  2. Condemnem tots els actes de violència que es van produir. Aquest comportament perjudica el conjunt de la mobilització.
  3. Amb tot les reivindicacions que plantegen han de ser escoltades i cal començar a concretar respostes per part de la classe política. Cal millorar el diàleg entre els dirigents polítics i la societat civil, millorar els espais de participació, i per tant demanar als nostres representants polítics que reflexionin i tinguin en compte els continguts de les reivindicacions.
  4. El compromís de la ciutadania davant d'aquesta crisis és l'única alternativa. La violència no és mai el camí per defensar cap causa. Hi ha moltes formes de compromís. En una associació, en un partit polític, en els moviments socials,... totes elles són respectables i complementàries.
  5. En cap cas podem permetre que es veti el dret als diputats a exercir els seus drets en tant que càrrecs electes, ni que es posi en perill la seva integritat física i moral en tant que també són ciutadans com nosaltres.

pdf comunicat_cab_fets15juny.pdf

Barcelona, 16 de juny de 2011