Posicionament del CAB al voltant de l’Avantprojecte de Llei de Voluntariat

manosDes del Consell d’Associacions de Barcelona, CAB volem aportar una sèrie de reflexions en relació a l’Avantprojecte de Llei de Voluntariat i la seva relació amb l’associacionisme del país amb la voluntat der fer un esforç conjunt i trobar la millor solució de consens.

En primer lloc, volem manifestar que aquest Avantprojecte de Llei dóna les respostes oportunes a una bona part de les preocupacions i necessitats de les entitats que treballen amb voluntariat, especialment les de l’àmbit de l’acció social.

pdfPosicionament del CAB proposta Llei Voluntariat.pdf

Llegeix més...

El CAB participa de la constitució de la Taula de Barcelona pel Dret a Decidir

DretADecidir web-639x436El CAB juntament amb l’Ateneu Barcelonès,  Federació d’Ateneus de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, l’Ens de l’Associanisme Cultural, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, el Moviment Laic i Progressista, l’ANC i Òmnium Cultural, han presentat avui la Taula de Barcelona pel Dret a Decidir per aconseguir l’adhesió del màxim nombre d’associacions a favor de  la consulta del 9 de novembre.

Llegeix més...

Comunicat del CAB davant del desallotjament de Can Vies

canviesDavant del desallotjament i demolició del Centre Social Autogestionat de Can Vies, situat al barri de Sants de Barcelona, i el conflicte derivat per aquest fet, del del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) volem adherir-nos al comunicat elaborat per el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Entenem que l’existència d’espais comunitaris és una riquesa de la ciutadania. Així mateix, reivindiquem que el diàleg ha de ser l'eina que faciliti els projectes i l'ús d'espais comunitaris perquè creiem que la solució als conflictes dels barris mai no pot passar per l'ús de la violència.

Podeu consultar el comunicat del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta en el següent enllaç

Al·legació del CAB a la proposta de Reglament de la Participació Ciutadana i de Reglament d’Organització i de Funcionament dels districtes

participaEl Consell d’Associacions de Barcelona, en representació de les seves entitats membres, ha presentat una al·legació a la proposta de Reglament de la Participació Ciutadana i de Reglament d’Organització i de Funcionament dels districtes.

En aquesta al·legació proposem que s’incloguin totes les reflexions i propostes del “Dictamen del Consell de Ciutat de la proposta de Reglament de la Participació Ciutadana i de Reglament d’Organització i de Funcionament dels districtes”.

Llegeix més...