Conjuntament amb Tamdem Social oferim un curs gratuït per les entitats del CAB adreçat a responsables de juntes directives i professionals d’associacions per aprofundir en els valors de creativitat, la innovació que ens poden aportar les experiències d'empreses socials.
3 i 5 de març de 16.30h a 20.30h a Torre Jussana
+ info i inscripcions

 

En els moments actuals l'economia social és un moviment que està en alça i té molts punts de connexió amb l'associacionisme. La creativitat, la innovació, la sensibilitat social, la sostenibilitat i la vocació per crear una empresa social són alguns dels seus elements claus.

Malgrat tot el projectes d’emprenedoria social estan naixent, molts cops, fora de les estructures associatives. Per què? Què podem fer per generar aquesta emprenedoria des de les nostres associacions? Quins riscos representa? Quines oportunitats i reptes ens genera?

Durant el curs d’Emprenedoria Social es vol aconseguir una reflexió dels diferents temes:

  1. L’Emprenedoria Social, l’Economia Social i el Tercer Sector
  2. Factors claus de les empreses socials, casos d’èxit i fracàs
  3. L’objectiu social de l’empresa, les necessitats socials més rellevants
  4. El model de negoci social com a eina per mitigar les necessitats socials

L’objectiu principal del curs és que els responsables associatius entenguin el concepte d’emprenedoria social i el seu encaix en el tercer sector i l’economia social i dotar als participants de les competències necessàries per poder desenvolupar un projecte d’emprenedoria social.

Un objectiu secundari és fomentar l’esperit d’emprenedor social i els valors vinculats creativitat, la innovació, la sensibilitat social, la sostenibilitat.

La metodologia serà eminentment pràctica i es basarà en experiències reals en emprenedoria social.