sardana

El termini per examinar l'Avantprojecte de llei i formular les al·legacions i observacions que es considerin oportunes és del 17 de juliol al 2 d'agost de 2013, ambdós inclosos. Tothom pot presentar al·legacions a la proposta de llei i un cop acabat el termini i estudiades les al·legacions passarà la seva tramitació al Parlament. En aquesta fase parlamentària també s'hi podrà incidir però a partir dels grups parlamentaris.

 Aquest any el Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya ha treballat en la proposta de redacció de la futura Llei del Voluntariat. Fins ara ens acolliem a la norma legal de la Carta del Voluntariat, ja que el primer intent de crear un llei pròpia va fracasar. Per l'altre banda, el govern central està redactant una nova Llei de Voluntariat que substitueixi l'actual llei estatal 6/1996, i que pot condicionar a totes aquelles comunitats que no tinguin, tot i tenir les competències traspassades.

Es tracta doncs, d'un document prou important que afectarà al conjunt de l'associacionisme i el voluntariat. Per aquest motiu és important que cada sector associatiu pugui fer arribar les seves aportacions en aquest període i aquesta acabi recullint la diversitat i singularitat de l'associacionisme i el voluntariat del nostre país.