Continuem treballant per generar coneixement de qualitat i innovador sobre qüestions clau per al sector associatiu de la ciutat, tal i com es demanava a través del 2n Congrés d'Associacions de BCN.  Torre Jussana, el centre de serveis a les associacions de la ciutat cogestionat pel CAB, ha editat un nou títol de la col·lecció Útils Pràctics, en aquest cas dedicat a la comunicació associativa i escrit pels periodistes i experts en comunicació social Jordi de Miguel i Montse Santolino. 
A través de continguts teòrics, exemples de bones pràctiques, propostes d'exercicis, resums d'idees clau i un munt d'enllaços a d'altres recursos, les prop de 140 pàgines de la publicació són un recorregut completíssim per les diferents qüestions clau per gestionar de manera efectiva la comunicació de les associacions en els temps actuals.

Els principals temes que s’hi tracten són la planificació de la comunicació, la comunicació interna, la comunicació externa, la gestió de xarxes i comunitats i la relació amb els mitjans de comunicació, entre d’altres qüestions.

El manual es pot descarregar gratuïtament a la web de Torre Jussana (veure enllaç sota aquestes línies) o comprar en format paper a TJ per 5€.

Animem a totes les entitats membres del CAB a aprofitar-lo i a fer-ne difusió per tal que les associacions de base coneguin la publicació d'aquest manual i puguin extreure'n informació i idees per optimitzar al màxim els seus esforços comunicatius.