Tot i que el procés de sol·licitud per a la convocatòria d’aquest any es va avançar gairebé dos mesos, el pagament d'aquestes, en el millor dels casos, es realitza amb els mateixos tempos que l'any passat.
El Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) demana a l'ajuntament que acceleri el pagament a les associacions i entitats.
Posicionament_CAB_subvencions_2015.pdf

Des del Consell d’Associacions de Barcelona considerem necessari fer públic que, a mitjans de juliol, encara no s’han abonat la gran majoria de les subvencions de l’Ajuntament de Barcelona per activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2015, els ajuts municipals de referència per al teixit associatiu de la ciutat. Cal tenir en compte que la convocatòria d’aquestes subvencions es va avançar a finals del 2014 (gairebé dos mesos abans que la convocatòria de l’any anterior), justament amb l’objectiu de poder avançar, també, la data de pagament a les entitats.

L'avançament dels terminis de sol·licitud en la convocatòria del 2015, que va ser celebrada pel CAB i la resta del moviment associatiu de la ciutat, responia a una demanda sorgida en el marc del 2n Congrés de les Associacions de Barcelona. L'objectiu de la qual és assegurar el bon desenvolupament dels projectes presentats per les associacions durant l'any en curs.

Des del CAB constatem que a mitjans de juliol, moltes associacions encara no han rebut el pagament de la subvenció concedida, amb els problemes financers que això suposa; obligant a les associacions a avançar els diners per tal de tirar endavant els projectes.

Es per tot això que des del CAB lamentem el retard en el pagament de les subvencions. Un retard que s’agreuja per l’esforç realitzat per les associacions per entregar la documentació amb anterioritat. 

Aquesta situació representa un nou entrebanc per l’acció col·lectiva i imprescindible per a la ciutat que realitzen aquestes entitats. Per això demanem que s’acceleri el pagament d’aquests ajuts i subvencions i poder compartir aquest neguit i molts d’altres amb el nou equip polític que s’encarregarà de les polítiques públiques de foment de l’associacionisme.