El CAB juntament amb l’Ateneu Barcelonès,  Federació d’Ateneus de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, l’Ens de l’Associanisme Cultural, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, el Moviment Laic i Progressista, l’ANC i Òmnium Cultural, han presentat avui la Taula de Barcelona pel Dret a Decidir per aconseguir l’adhesió del màxim nombre d’associacions a favor de  la consulta del 9 de novembre.

 

La Taula té com a objectiu ajudar a fomentar en la ciutadania la necessitat democràtica d’una consulta. Joan Rigol, president del Pacte Nacioal ha dit durant la presentació  que “som una Nació i per tant un subjecte polític, que vol fer un país com cal des del civisme,una actitud de diàleg, d’obertura i de compromís”. Per la seva banda Alfons Tiñena, president del CAB ha parlat de la necessitat de transformar la societat a través de la participació. La constitució de la Taula ha tingut el suport de l'Ajuntament de Barcelona amb la participació de Joaquim Forn, primer tinent d’alcalde.

El CAB ja va aprovar el passat 11 d'abril de 2013 una resolució a favor del dret a decidir i la celebració d’un referèndum per tal que el poble català pugui expressar quin futur vol per al país.

Podeu seguir la notícia publicada a BTV en aquest enllaç.