plenariconsellciutat

A proposta del Consell d'Associacions de Barcelona, el Consell de Ciutat posar en marxa un grup de treball transversal (sector associatiu, grups polítics i administració) per avançar conjuntament en la millora de les subvencions a Barcelona.

Per què és important aquest tema? Malgrat que des de l’Ajuntament de Barcelona en els darrers anys es treballa per facilitar els processos i la burocràcia vinculada a la tramitació de les subvencions, cada dia es fa més complicat tot dificultant la gestió a les entitats i a la mateixa administració.

Com afecta aquestes problemàtiques? La gestió i burocràcia afecta sobretot les entitats, la gran majoria sense personal remunerat, i a la mateixa administració. Un exemple de com ens afecten els podeu trobar en els diferents estudis que ha elaborat el CAB amb el suport de la Fundació Francesc Ferrer que podeu trobar en el següent enllaç.

Fruit d’aquesta feina conjunta ja tenim propostes elaborades des del sector associatiu, i fins i tot el 2017 el Consell de Ciutat va elaborar un dictamen.

Què esperem d’aquest grup de treball. Volem que sigui operatiu i vagi més enllà de l’anàlisi i la radiografia de la problemàtica i ens permeti disposar d’un Dictamen que reculli propostes concretes l'abril de 2024 perquè ja es puguin incloure aquestes en la convocatòria de 2025.  D’altra banda, volem fer una feina conjunta amb el mateix ajuntament per detectar aquelles problemàtiques que van més enllà i fer propostes legislatives (tant a escala catalana com estatal) per modificar el marc legal existent. Per això ens agradaria de poder presentar al plenari municipal una proposta de resolució. 

Per exemple:

  • Un nou marc legal que defineixi la plurianualitat en les subvencions permetria que la convocatòria de subvencions inclogués convocatòries plurianuals a projectes que es repeteixen com les Festes Majors, 
  • Un nou marc legal que expliciti que un tant percent de la justificació econòmica es pot fer amb hores de voluntariat ajudaria a posar valor a la seva aportació.

Proposta d'objectius del GT Subvencions:

  1. Concretar propostes de millora de les bases i la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona.
  2. Fer propostes de millora jurídiques per la millora de la gestió de les subvencions en l'àmbit local per proposar una Llei de Subvencions Catalana.
  3. Fer propostes de millora per modificar la «Ley 38/2003, General de Subvenciones» de l’Estat Espanyol.

Ben aviat us informarem de les dates de les reunions. Si voleu participar podeu enviar un correu a direccio@cab.cat. 

Etiquetes