sardana

Des del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) volem manifestar el nostre suport al procés participatiu Fem Rambla al barri del Poblenou, el qual ja ha estat avalat pel veïnat i les entitats del barri, així com per la Federació d'Associacions de Veïns i  Veïnes de Barcelona (FAVB).
Posicionament_CAB_suport_femrambla_140117.pdf

 

La implicació i participació directa de la població en els processos de reforma urbana és un element imprescindible de la ciutat democràtica. Més enllà d’aquest cas concret, al 2n Congrés de les Associacions de Barcelona vam acordar les següents propostes:

·         134. Reconeixement per part de l’administració del teixit associatiu com a interlocutor vàlid en els processos de disseny dels espais públics.

·         135. Millora d’espais de diàleg, planificació i consens entre les administracions i les associacions del territori per establir un marc de treball dels espais públics, el disseny i el tipus d’equipaments urbans i la seva accessibilitat.

Aquestes propostes són plenament vàlides a dia d’avui, i des del CAB i les associacions de la ciutat esperem que es puguin materialitzar de forma concreta, tant en el procés d’elaboració del Pla de Suport a les Associacions de Barcelona com en el debat sobre la reforma del Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament de Funcionament i Organització dels Districtes. Es tracta d’una gran oportunitat per avançar en la qualitat democràtica de la nostra ciutat, que no podem deixar perdre si mantenim la intenció de continuar definint nous models de governança que permetin una major participació de la societat civil en la presa de decisions sobre tots els assumptes d'interès públic.

Finalment, des del CAB ens sumem a la demanda a l'Alcalde Xavier Trias i al Regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, perquè els resultats del procés participatiu es prenguin com a base de qualsevol remodelació o decisió que afecti a la Rambla del Poblenou.  Així mateix, donem suport a la petició que l'Alcalde rebi una representació de Fem Rambla, tal com van sol·licitar el passat 23 de desembre.

 

Barcelona, 16 de gener de 2014

Enllaços:

·         Signa la demanda de “Fem Rambla” a Change.org

 

·         Comunicat de la FAVB