Elaborat pel CAB, amb la col·laboració de la Fundació Ferrer i Guàrdia. Es tracta d’un anàlisi en profunditat de tots els aspectes relacionats amb la convocatòria per al 2014 d’aquesta línia de subvencions municipals dirigida especialment a entitats sense ànim de lucre.
En l’informe s’analitzen els criteris de la convocatòria, les adjudicacions, els requisits de justificació i les fórmules de finançament, i es realitzen propostes de millora per a cadascuna d’aquestes qüestions.
En aquesta notícia us en resumim les principals conclusions i enllacem la versió completa de l'informe i la nota de premsa amb la valoració que en fem des del CAB.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Les principals conclusions són les següents: 

  • Entre el 2010 i el 2011 l’import total destinat a aquesta convocatòria va caure un 7,8% mentre que entre el 2012 i el 2013 va caure un 8,6%. Entre el 2012 i el 2014 s’ha recuperat un 2,8% en el primer any i un 7,2% en el segon però l’import assignat per al 2014 encara queda lluny de la xifra del 2010.
  • S'ha produït un canvi en la tendència pel que fa al percentatge dels imports atorgats a projectes de districte i de ciutat. Si a partir del 2010 les dues tipologies tenien tendències absolutament estables, a partir del 2012 la tendència per a les subvencions d’àmbit de ciutat ha experimentat un increment significatiu en detriment de les d’àmbit de districte. Des del CAB reclamem invertir aquesta tendència per prioritzar, reconèixer i fomentar la tasca de les associacions més arrelades als districtes.
  • Un any més aquesta convocatòria anual no ha estat dirigida exclusivament a entitats sense ànim de lucre, donat que hi ha àmbits i programes en els quals s’hi poden presentar empreses i altres formes jurídiques, com ara cooperatives, tot i que l’Ajuntament difon aquesta línia com si fos exclusiva per a entitats sense ànim de lucre (veure vídeo “Governar amb les persones. Balanç 2011-2015”). L’estudi posa de manifest que d’entre els 10 projectes amb un major import atorgat 5 són empreses (dues de les quals encapçalen la llista), 4 associacions i 1 cooperativa. En el document s’aposta perquè la relació de l’administració amb les empreses es vehiculi a través d’altres canals que no interfereixin amb les partides destinades a reforçar l’acció de les associacions sense ànim de lucre.
  • Es valoren positivament les actuacions fetes per l’administració municipal en els darrers anys per millorar i facilitar els diferents tràmits que han de realitzar les associacions en el marc d’aquesta convocatòria, tot i que també s’hi assenyala que encara queden aspectes que necessiten ser millorats.

800x600

Descarregar versió completa Informe de diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis 2014

Nota de premsa amb la valoració de l'informe