FCVS

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la convocatòria de l’acte ‘El voluntariat no té fronteres’ que es realitzarà el pròxim divendres 18 de juny en format telemàtic.

La trobada posarà de manifest la situació que viuen les persones refugiades o migrades, i com les actuacions voluntàries i de mentoria aporten beneficis i aprenentatges a tothom qui s’hi implica i té un impacte transformador en la societat. És una proposta per reivindicar les oportunitats de col·laboració que genera el voluntariat i que permeten construir una societat diversa, inclusiva i que contribueix a evitar situacions discriminatòries.

La jornada començarà amb la ponència ‘El voluntariat per la cohesió i la inclusió social’, a càrrec de Lamine Sarr, cofundador del Sindicat de Manters i de la marca ‘Top Manta’, i portaveu de la campanya ‘Regularització Ja’.

Tot seguit, tindrà lloc una mostra d’experiències de participació entre la societat d’acollida i les persones migrades o refugiades que s’hi integren a través del voluntariat i la mentoria. En els diàlegs hi intervindran dues persones mentores del Programa de Mentoria de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadana de la Fundació Ficat; i dues persones voluntàries del projecte Vol.In de la FCVS a Tarragona i Barcelona.

La benvinguda i la conducció de l’acte anirà a càrrec de la comunicadora i periodista especialitzada en migracions, Sara Montesinos.

Més info i inscripcions