En relació a les mobilitzacions i protestes que van tenir lloc ahir davant del Parlament de Catalunya, el Consell d'Associacions de Barcelona vol comunicar:

Compartim la indignació i gran part de les reivindicacions del moviment 15-M. Aquestes són fruit d'un profund malestar davant la situació de crisi econòmica i crisi del funcionament democràtic.
Condemnem tots els actes de violència que es van produir. Aquest comportament perjudica el conjunt de la mobilització.
Amb tot les reivindicacions que plantegen han de ser escoltades i cal començar a concretar respostes per part de la classe política. Cal millorar el diàleg entre els dirigents polítics i la societat civil, millorar els espais de participació, i per tant demanar als nostres representants polítics que reflexionin i tinguin en compte els continguts de les reivindicacions.
El compromís de la ciutadania davant d'aquesta crisis és l'única alternativa. La violència no és mai el camí per defensar cap causa. Hi ha moltes formes de compromís. En una associació, en un partit polític, en els moviments socials,... totes elles són respectables i complementàries.
En cap cas podem permetre que es veti el dret als diputats a exercir els seus drets en tant que càrrecs electes, ni que es posi en perill la seva integritat física i moral en tant que també són ciutadans com nosaltres.

 comunicat_cab_fets15juny.pdf
Barcelona, 16 de juny de 2011