Aquest dissabte 23 de març Barcelona acollirà una concentració de suport a Proactiva Open Arms, l'entitat dedicada al rescat de persones refugiades que naveguen en condicions precàries pel Mar Mediterrani i el Mar Egeu, fugint de situacions de conflicte bèl·lic, persecució o pobresa.
El motiu de la concentració és la immobilització a Itàlia d’una de les seves embarcacions, arran de la denúncia de la fiscalia de la regió de Catània que considera que Proactiva Open Arms és una organització criminal que fomenta la immigració il·legal.

 

La concentració es realitzarà a les 12 del migdia, davant de la Oficina del Parlament Europeu, situada al Passeig de Gràcia, 90, amb el lema Sea Rescue is not a crime (el rescat marítim no és un crim). Es demana que s’hi assisteixi amb perruques blaves, en suport a les persones de la tripulació de l’embarcació, retingudes injustament a Itàlia.

A la mateixa hora també es realitzaran concentracions a Madrid i davant dels ajuntaments d’altres ciutats com Roma, València, Alacant o Palma de Mallorca.

Des del CAB donem tot el suport a la convocatòria i fem una crida a totes les associacions barcelonines de la ciutat a participar en la concentració i a fer difusió de la mobilització a les xarxes amb l’etiqueta #FreeOpenArms!

Sea Rescue is not a crime! #FreeOpenArms!

Si voleu conèixer l'acció de salvament de persones que realitza l'entitat a través d'imatges, fins a finals del mes d'abril podeu visitar l'exposició fotogràfica sobre l'organització que tenim exposada a Torre Jussana. No us la perdeu!