banner_noticia

Es tracta d'un projecte d'intercooperació que neix de la voluntat de donar resposta a una necessitat de les entitats que fruit de la prestació de serveis públics, depenen quasi exclusivament de les subvencions públiques.

Des de la Plataforma de Gestió Ciutadana donem inici al procès de creació del Fons de contingències. Es tracta d'un projecte d'intercooperació que neix de la voluntat de donar resposta a una necessitat de les entitats que fruit de la prestació de serveis públics, depenen quasi exclusivament de les subvencions públiques.

Però, què és un fons de contingències?

Totes les empreses i entitats sense ànim de lucre haurien de fer una reserva de diners anualment per disposar d’una provisió de fons per a imprevistos que no cobreixen les assegurances. Però les entitats sense ànim de lucre que tenen com a única activitat econòmica la prestació de serveis públics mitjançant subvenció, no ho poden fer, ja que no es pot justificar davant l’administració aquest tipus de provisió. En canvi, si col·lectivament disposem d’un fons, sí que es podria justificar la despesa com aportació de quota.

Com ho farem?

Durant aquesta primera fase, encarem plegades el procés de definició de criteris operatius del Fons mitjançant processos participatius que ens permetin conèixer les necessitats de les entitats, que són les que tindran la veu en les decisions sobre l'àmbit i les normes d'aquest Fons.

També comptarem amb l'assessorament de persones i organitzacions expertes que ens aportaran la seva experiència i bagatge, així, volem construir juntes una eina sòlida que es converteixi en una garantia de l’estabilitat en l'autogestió de les entitats. Per això comptarem amb l'Assessorament de Coop57 i Arç Cooperativa al llarg del procés.

Aquest procés finalitzarà quan les entitats, fruit del treball conjunt al llarg dels mesos, disposem de tota la informació de com funcionarà el fons i així puguem decidir en el marc de les nostres assemblees si volen formar part i si el posem en marxa conjuntament.

Per tal de reforçar-ne la viabilitat, el Fons de Contingències comptarà amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Barcelona durant els primers anys. De la mateixa manera, el projecte de disseny i creació del Fons de Contingències es desenvolupa en el marc de la subvenció d'Economia Social i Solidària de l'Ajuntament de Barcelona i l'empara el Consell d'Associacions de Barcelona, donant resposta a la seva funció de restar al servei de les associacions de la ciutat.

 

Creieu que la vostra entitat se'n podria beneficiar? Us podeu posar en contacte amb nosaltres a fonscontingencies@cab.cat