dataton

Totes les dades localitzades i idees de la sessió serviran de base per a la creació d’una eina digital anomenada "#DadesXAssociacions”, amb visualitzacions de dades per a les associacions. Una eina web oberta per la lliure utilització de tothom i amb un repositori de dades localitzades i classificades.

El pròxim divendres 29 de setembre de 2023 coorganitzem juntament amb Iniciativa Barcelona Open Data, i la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats d'Espanya la “Dataton - Dades X Associacionisme” per identificar dades obertes rellevants per a les associacions amb un focus especial en la participació de la gent gran. La "dataton" se celebra en el marc del 3er Congrés de les Associacions de Barcelona.

L’objectiu és incorporar i accelerar l’ús de les dades obertes com a element d’avanç en la transformació digital dels projectes d’associacionisme. A través de les dades obertes que identifiquem a la "dataton" es crearà una eina digital per compartir com a recurs públic. 

La "dataton" està oberta a la participació de persones expertes i a "daters" capaces d'identificar dades disponibles que puguin ser útils per a les associacions. Totes les persones participants en la "Dataton" seran citades com a coautores del conjunt de dades final. 

Se celebrarà el 29 de setembre de 17:00h a 19:00h a la Sala d'actes Ada Lovelace, Canòdrom. La participació és gratuïta. La data límit d'inscripcions és el 28 de setembre de 2023. Inscriu-te!