Els companys i companyes de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya han elaborat el següent comunicat.
Darrerament estem rebent informacions, a través dels mitjans de comunicació, respecte a canvis en les escoles en el proper curs en la línia d'endarrerir una setmana el seu començament, d'acabar la jornada una hora abans i de la demanda de determinats centres de fer jornada intensiva. Tot això, donant per fet que correspon als avis dels alumnes augmentar la seva atenció i dedicació diària.

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya -FATEC- vol deixar ben clar que els avis, i especialment les àvies, no són en cap cas un col·lectiu a "les ordres de", a les quals se'ls pot exigir, de forma subtilment obligatòria, fer aquest servei de cura i acollida dels néts. Això correspon exclusivament als pares, i en l'horari lectiu a les escoles, i ambdós s'han d'organitzar per atendre als seus fills i alumnes.

Els docents tenen els seus drets. Les àvies i els avis també tenen els seus: tenir una vida jubilada amb la llibertat d'utilitzar el temps al seu gust. Llevat, naturalment, el dret de cada avi a fer el que vulgui per la seva voluntat.