Benvolgudes,
El dimecres 14 de juny, es votarà el redactat de la proposta de Llei de Foment de l'Associacionisme a la plenària del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (CAVC). Una proposta de redactat que, des de la XAC es valora que NO respon a les necessitats de les associacions i fa un pas enrera respecte al compromís que va adquirir el 2015 el Govern. 
Des de la junta del CAB, i responent al mandat de la darrera Assemblea tan sols podem recordar la resolució "Defensem l'associacionisme" que es va aprovar, amb l'abstenció de dos organitzacions.
Ara entenem que és la decisió de cada federació i entitat del CAB signar, o no, el posicionament de la XAC que trobareu a continuació:



Per mostrar la posició del teixit associatiu, des de la Xarxa d'Associacions de Catalunya (XAC) iniciem la recollida d'adhesions al manifest "Reforcem l’associacionisme: les associacions com a model democràtic i transformador!" 
  • Demanem que el Govern de la Generalitat de Catalunya impulsi una Llei de foment, reconeixement i suport a l’associacionisme adreçada a les administracions nacionals i locals tal com es desprèn de la Llei del voluntariat i foment de l’associacionisme aprovada el 2015.
  • Defensem un un model d’associacionisme format per entitats amb forma jurídica d’associació, democràtiques, formades i dirigides per persones voluntàries amb vocació transformadora.
  • Demanem que les entitats amb altres formes jurídiques que comparteixin els principis i valors de l’associacionisme facin les seves demandes i construeixin nous canals d’incidència.
Us convidem a adherir-vos al manifest i a animar a les vostres entitats a fer el mateix. Necessitem la força i suport de totes les entitats per poder dir ben alt al Govern que el teixit associatiu català volem una Llei que fomenti i reconegui explícitament la tasca que fa anys que duem a terme!     ✏FIRMA AQUÍ EL MANIFEST (ABANS DEl 14 DE JUNY AL MIGDIA)