El passat dilluns 30 de setembre es va presentar en roda de premsa la candidatura de BCN per ser la primera capital europea del voluntariat, l’any 2014. La presentació va anar a càrrec del Comissionat de Participació i Associacionisme de l’Ajuntament de BCN, Carles Agustí, i del director d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar i Família, Ramon Terrassa. Aquesta candidatura compta amb el suport i l'impuls de la Federació Catalana de Voluntariat Social, entitat membre del CAB.
Des del Consell també donem suport a la candidatura de BCN per aquesta iniciativa promoguda pel Centre Europeu del Voluntariat. L’objectiu de la capitalitat és promoure el voluntariat en l’àmbit local reconeixent a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col•laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme.

 Avui és el darrer dia de presentació de candidatures. El 3 d’octubre es donarà a conèixer la llista definitiva dels ajuntaments candidats i el veredicte final s’anunciarà el 5 de desembre en motiu del Dia Internacional del Voluntariat. Des del CAB esperem que BCN sigui la ciutat escollida i que la capitalitat serveixi per enfortir la ciutat i les entitats que promouen el voluntariat.  

Vídeo complet de la roda de premsa de presentació

Notícia de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)