La Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), el Consell de Joventut de Barcelona (CJB), Ca la Dona i la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament expressem la nostra oposició a la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir la continuació de les acampades i concentracions convocades a diferents ciutats de l'Estat Espanyol, entre elles Barcelona.
Des dels nostres Consells i Federacions sempre hem respectat i defensat el caràcter assembleari i ciutadà d'aquesta acampada i reconeixem com a òrgan de decisió l'assemblea plenària que se celebra diàriament i en la qual hi participem a partir de la nostra condició de ciutadans, i mai en representació de les nostres entitats; en tant entenem que aquesta és la forma d'autoorganització amb què s'ha dotat aquest moviment. En aquest sentit, considerem que l'acampada de plaça Catalunya ha esdevingut l'exemple més important de civisme genuí que ha viscut Barcelona en els darrers anys: no només pel seu caràcter pacífic, obert i constructiu, sinó perquè posa de relleu l'essència del concepte de democràcia: el nostre desig d'actuar com a ciutadans i ciutadanes enlloc de ser mers súbdits o consumidors.
Considerem que la decisió de la Junta Electoral Central és antidemocràtica, no només perquè vulnera el dret de reunió i manifestació emparant-se en un subterfugi legal, sinó perquè té com a únic objectiu frenar l'onada d'indignació ciutadana davant la situació de crisi social, econòmica i ecològica que travessem i coartar les seves formes d'expressió i protesta. Quan un poder públic pren una decisió injusta i antidemocràtica, a la societat civil no li queda cap altre camí que el de la desobediència. Per aquest motiu, des de la FAVB, el CAB, el CJB i la FCONGDs fem una crida a les entitats i la ciutadania barcelonina a desobeir la decisió de la Junta Electoral Central i concentrar-se pacíficament a la plaça Catalunya durant aquest cap de setmana, especialment a partir de les 00:00 del dissabte. que és quan comença la prohibició, i recolzar les diferents accions que es decideixin des de l'assemblea plenària.
Exigim igualment a l'Ajuntament de Barcelona i al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que no acatin la decisió de la Junta Electoral Central i respectin els drets de reunió i manifestació. Som conscients que la ciutadania escrutarà amb lupa aquestes decisions i obrarà en conseqüència. Així mateix, ens reafirmem en el nostre compromís de treballar a favor d'una democràcia no sotmesa als interessos econòmics i als poders financers, i per aquest motiu continuarem recolzant els moviments ciutadans d'acció i protesta fins que aquest desig col·lectiu esdevingui una realitat.
Barcelona, 20 de maig de 2011