Davant les diferents propostes de vaga convocades per aquest 8 de Març, des del CAB, en tant que plataforma de representació del moviment associatiu de la ciutat, volem fer una crida  a tota la societat barcelonina i, per extensió, a la catalana a secundar-la i a participar en les diverses mobilitzacions i accions que es duguin a terme.

Fem aquesta crida especialment a tot el teixit associatiu de la ciutat, entenent que la igualtat i l’equitat entre homes i dones ha de ser un element cabdal en totes aquelles organitzacions que es consideren democràtiques i defensores dels drets humans i civils i que, per tant, és important que les associacions s’hi impliquin activament per aconseguir-la.

De fet, la desigualtat entre dones i homes també es manifesta, malauradament, en l’àmbit associatiu, sobretot pel que fa a la presència de dones en càrrecs de responsabilitat de les associacions. Segons El Panoràmic, la principal recerca sobre el sector no lucratiu a Catalunya, tot i que hi ha més dones que homes participant en entitats i en les seves juntes directives, aquesta proporció no queda reflectida en càrrecs de responsabilitat com, per exemple, el de presidència.

Considerem que fer vaga el proper 8 de març és una de les múltiples fórmules de lluita per acabar amb la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social de les dones respecte dels homes i les múltiples discriminacions i violències de tot tipus que les dones encara pateixen pel fet de ser dones. Unes xacres socials que ens han d’involucrar a dones i homes per igual per tal d’aconseguir eradicar-les. Per això des del Consell d’Associacions de Barcelona:

  • Ens comprometem a seguir treballant per tal que la nostra feina amb visió de gènere, en el marc del CAB i de Torre Jussana, doni cada dia més i millors resultats per enfortir l'associacionisme. Volem ajudar a les entitats de la ciutat a incorporar, també, aquesta perspectiva de gènere. En aquest sentit recordem que estem realitzant formacions sobre la qüestió a través de TJ (bcn.cat/tjussana/tjformació) i que s’ha publicat un Útil Pràctic sobre el tema que es pot descarregar gratuïtament: Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a entitats.

  • Ens afegim a la vaga del 8 de març promovent una aturada dels nostres serveis. Per això des del CAB i Torre Jussana no farem cap activitat pública, ni oferirem cap servei, i  tancarem les portes a les 18 h (enlloc de les 21h) com a mesura de protesta i per facilitar la participació en les mobilitzacions convocades.

Reclamem que des de les instàncies públiques es promogui la igualtat i l’equitat entre dones i homes en tots els àmbits i, òbviament, també en l’associatiu i de l’acció social col·lectiva. Per aquest motiu proposem que es doni suport a aquelles accions que tinguin aquest objectiu, especialment aquelles concebudes des de les pròpies entitats.

Descarrega't el comunicat en PDF: 8 de març: el CAB se suma a la #VagaFeminista