SOS Racisme Catalunya, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) han fet arribar el “Pack Anti incendis” a l’Ajuntament de la ciutat comtal, per demanar als regidors i regidores una actitud valenta per evitar que el racisme i la xenofòbia afecti la convivència a Barcelona.
Les entitats, preocupades per l’entrada a l’ajuntament de polítics que han fet bandera del discurs de l’odi en la seva campanya electoral, fan arribar a l’alcalde, en representació del ple, aquesta campanya per prevenir el perill de fractura social i augment de conflictivitat. Les declaracions i propostes electorals del líder del Partit Popular a Barcelona, en Alberto Fernández Díaz, ja van ser denunciades per les entitats per racistes i per atemptar contra la cohesió social.

Tanmateix, durant la darrera setmana s’ha fet arribar el “pack” simbòlic a Sant Andreu de la Barca, Piera, Sant Just Desvern, Mataró, Torelló, municipis on la xenòfoba Plataforma x Catalunya ha aconseguit regidors. A Tàrrega, s’ha iniciat una campanya ciutadana per recollir signatures de veïns i veïnes del municipi donant recolzament a la campanya antiracista. Aquests sumen una vintena d’ajuntaments que han rebut el “Pack Anti incendis”, dels 46 municipis comptabilitzats, on polítics que, o bé formen part de partits obertament xenòfobs, o bé han utilitzat el discurs de l’odi i les injúries contra col·lectius en la seva campanya electoral, han aconseguit regidories.

Demanen una actitud valenta davant el racisme

Davant el perill que comporta l’entrada als plens municipals del racisme i la xenofòbia, SOS Racisme Catalunya i les associacions participants volen demanar “als regidors i regidores compromeses en la construcció d’una societat més justa” que tinguin una actitud responsable i valenta que frenin aquells discursos i propostes que atemptin contra la salut democràtica del municipi, tal i com recullen a la carta adjunta al recull d’eines, “perquè la presència del racisme i la xenofòbia a les societats són un greu perill per la democràcia”.

El contingut del “Pack Anti incendis”

Aquest “Pack Anti incendis”, que s’entrega de manera simbòlica als plens, inclou: la Declaració de Drets Humans, el Conveni Internacional sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació racial i altres normatives europees; els articles de la Constitució Espanyola i el Codi Penal que contemplen la lluita contra el discurs de l’odi, i el Pacte Nacional per a la Immigració; i com a recursos de sensibilització, referències de l’informe “L’estat del racisme a Catalunya” i la campanya de seguiment del discurs polític “Mistos Electorals”, de SOS Racisme; el manifest signat per un centenar d’entitats catalanes “Contra l’augment del racisme i la xenofòbia a la política catalana”, i un argumentari contra tòpics i estereotips.

Per més informació:

 T. 93 301 05 97 - M. 692 632 054 - sosracisme@sosracisme.org