El passat divendres es va presentar a Barcelona la plataforma VotxTothom, que reivindica el dret a vot de les persones estrangeres com un element "imprescindible per esdevenir una democràcia real i una societat justa i igualitària. El Consell d'Associacions de Barcelona és una de les entitat promotores d'aquesta plataforma. 

La Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres vol posar en la agenda política i mediàtica la qüestió del Dret a Vot per a Tothom, propiciar un canvi de legislació que permeti a totes les persones que viuen en un estat votar i ser votades en tots els comicis electorals. En definitiva, la proposta vol deixar de vincular la ciutadania a la nacionalitat i lligar-la a la residència reconeguda mitjançant l’empadronament.

La finalitat de la Plataforma és generar aquest canvi, però per aconseguir-ho cal comptar amb un ampli suport social, i això passa per impulsar una campanya de sensibilització i comunicació dirigida a la ciutadania sobre la necessitat de fer possible el dret a vot universal, avançar cap a un concepte cosmopolita de ciutadania que reconegui cada persona com a subjecte de tots els Drets Humans per ella mateixa i no pel fet de pertànyer a una nacionalitat.