foto llei de foment

Posicionament del CAB arran de l'aprovació de la Llei de Foment de l'Associacionisme.

Avui ens podem felicitar perquè a Catalunya ja disposem d’una Llei de Foment de l’Associacionisme. Aquesta llei és un veritable reconeixement a les més de 60% de persones associades de totes les edats del nostre país, al capital humà voluntari que implica i al mecenatge d’hores desinteressades en pro d’una millor societat. 

No ha estat fàcil arribar fins aquí, per això, en primer lloc, volem agrair la feina incansable de moltes organitzacions que al llarg d’aquests darrers anys ens hem coordinat en el marc de La XAC per consensuar propostes i incidir per fer-les possible. També volem agrair l’esforç i compromís que han fet diferents parlamentaris i parlamentàries de diferents grups per facilitar el consens.

Una Llei que fa un gran avenç en el reconeixement de l’associacionisme que treballa per l’enfortiment comunitari però que, sabem que encara hi ha molt a avançar i que ara s’haurà de concretar amb normatives que ajudin a desplegar veritablement la llei. Per això, avui des del CAB ens comprometem a:

  • Seguir treballant de forma coordinada amb altres associacions del país en el marc de "La XAC" per assegurar un veritable desplegament de la Llei.
  • Seguir treballant per la millora del finançament estable. Per això, iniciem un procés per elaborar una Llei de Subvencions a nivell català i modificar la «Ley 38/2003, General de Subvenciones» de l’Estat Espanyol.
  • Treballar, en el marc del 3r Congrés d’Associacions, per aplicar les accions derivades de la llei a Barcelona.

Ja tenim Llei i nosaltres seguirem fent el que hem fet sempre: organitzar-nos col·lectivament per canviar el món.

Us convidem a descarregar-vos el posicionament en aquest enllaç.

Podeu consultar la nova Llei de Foment de l'Associacionisme en aquest enllaç.

Arxius adjunts
Adjunt Mida
Posicionament Ja tenim llei 38.08 KB