debat_230510

Les 5 candidatures participants van coincidir en la importància de la ciutadania organitzada, però van trobar diferències en la promoció de les consultes ciutadanes i el model de participació.

El passat dimecres 10 de maig es va celebrar al Recinte de la Fabra i Coats el debat #Municipals23 - Democràcia, participació, associacionisme i comunicació de proximitat amb la participació de Lourdes Arrando (Esquerra Republicana de Catalunya -), Pau González (Barcelona en Comú), Lluís Rabell (Partit dels Socialistes de Catalunya), Pol Lliró (Trias per Barcelona) i Nico Ortiz (Ciutadans).

Aquest debat va ser organitzat per les ràdios comunitàries de la ciutat (Boca Ràdio, Ràdio Fabra, Ràdio Ateneu del Clot, Ona de Sants, Ràdio Hostafrancs, 7 de Ràdio, Ràdio Fedelatina, la Xarxa de Ràdios Comunitàries) conjuntament amb el Consell d'Associacions de Barcelona. El debat es va centrar en les propostes que ha elaborat el CAB davant les eleccions municipals.

El debat es va dividir en tres blocs que estaven introduïts per una entrevista a una entitat sobre la temàtica. En primer lloc, Eva Ceano-Vivas de l’Associació de Veïnal de Sarrià va contextualitzar la necessitat d’impulsar el reglament de participació per millorar la qualitat democràtica a la ciutat. El segon bloc es va introduir amb l’entrevista a l'Aida Leal de la Federació d’Entitats Calàbria 66 que va resumir les principals propostes del CAB i va demanar un compromís explícit per reforçar la gestió cívica. Finalment, el tercer bloc es va iniciar amb l’entrevista a Pablo Zareceansky de La Veïnal que va explicitar les principals necessitats de la comunicació comunitària i de proximitat.

Els representants dels partits van compartir els seus posicionaments i coincidien, àmpliament en recolzar les propostes elaborades pel CAB. El debat es va generar al voltant del debat sobre el reglament de participació de la ciutat i la descentralització administrativa que cal realitzar. Finalment, vam acabar debatent sobre el model de comunicació de proximitat i la necessitat de no només facilitar el consum de la comunicació, sinó la necessitat de donar eines per la producció de la comunicació, així com la necessitat de redefinir el model de Betevé i Ràdio Betevé.

Podeu recuperar el debat des de les ràdios que els van emetre des de diferents plataformes:

Finalment, us convidem a veure el vídeo en aquest enllaç de 7 de Ràdio.