Les associacions de la ciutat, davant els recursos en contra del nou Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona presentats, entre d’altres, per la Delegació de Govern i la Cambra de Concessionaris i Empreses Vinculades al Sector Públic (CCIES), volem manifestar el nostre desacord a aquest atac a la democràcia.

És en el marc del nou reglament que s’han presentat quatre iniciatives ciutadanes que actualment estan en procés de recollida de signatures. Aquestes són, el canvi del nom de la plaça Antonio López, un esclavista, pel nom d’Idrissa Diallo, trobat mort al CIE de Barcelona, la iniciativa Habitem el Sant Pau, que és una proposta d’habitatge social i la defensa de l’acció solidaria del Gimnàs Social Sant Pau, la pregunta referent a la remunicipalització de l’aigua de la ciutat i, finalment, la proposta de nova normativa veïnal de terrasses promoguda per Vivim les places.

Amb l’interposició d’aquests recursos s’està afectant l’exercici democràtic d’aquestes iniciatives que volen impulsar les respectives consultes i canvi de normativa. 

És per això que, des del Consell d’Associacions de Barcelona:

  1. Manifestem el nostre suport als impulsors d’aquestes iniciatives ciutadanes així com la demanda que no quedin aturades.

  2. Mostrem el rebuig als recursos presentats amb l’objectiu d’obstaculitzar les iniciatives ciutadanes presentades.

  3. Denunciem que aquests recursos representen un atac frontal a la democràcia amb l’objectiu d’anteposar els interessos privats d’empreses i particulars per sobre de l’acord i el debat democràtic de ciutat.

  4. Demanem que els responsables d’aquestes demandes valorin altres formes de defensar els seus interessos que no sigui limitant la democràcia directa.

  5. Finalment, instem també a l’Ajuntament de Barcelona i a la resta de grups municipals per que s’empoderin i mantinguin la celebració de la multiconsulta ciutadana prevista per aquest mateix any

Descarrega't el posicionament en PDF: Les associacions de Barcelona reclamen no aturar ni les iniciatives ni les consultes ciutadanes