portada manifest

La Plataforma de Festes Majors de Barcelona fa públic un manifest davant dels fets succeïts a les Festes Majors d'estiu a Barcelona

La Festa Major és la comunió social que totes les veïnes i veïns fan un cop l'any per compartir les seves complicitats, sinergies i preocupacions. Per això, des de la Plataforma de Festes Majors de Barcelona, davant els fets succeïts els darrers dies durant les festes de Gràcia i de Sants, volem manifestar:

  • El nostre suport als companys i companyes que organitzen les festes de Gràcia i de Sants davant la situació que van patir durant la celebració d’aquestes. L'actuació incívica d'algunes persones no ha d'enfosquir la feina voluntària realitzada al llarg de tot l'any per preparar les festes que s'organitzen a la ciutat. S’han fet molts actes al llarg de les festes amb la màxima seguretat.
  • En aquest sentit volem recordar que les festes majors són molt més que actes durant la nit. No hi ha poble ni ciutat arreu de Catalunya que no compti amb la seva festa major i una ciutat com Barcelona, que compta amb desenes de barris, té més de setanta aparadors festius que evoquen la festa. La festa major de cadascun dels barris no és només una festa. És el punt de trobada de totes les veïnes i veïns que fan un cop l'any per compartir les seves complicitats, sinergies i preocupacions i per desenvolupar una ciutat més educativa, oberta, amable i, en definitiva, més compromesa. Per això volem desvincular les festes populars del fenomen del "botellot, que entenem que respon a altres dinàmiques i, evidentment, es tracta d'un fenomen que fa anys que preocupa les entitats que organitzen les festes.

Des de la feina que fem plegades les diferents entitats organitzadores de festes majors, volem denunciar:

  • Els actes incívics desenvolupats per una minoria que posen en perill la resta de la ciutadania.

  • La imatge negativa que han donat de les festes majors els mitjans de comunicació, els quals en cap moment han posat en valor la feina que milers de persones desenvolupen per fer realitat les festes i les redueixen tan sols als actes que s'han produït fora d'aquestes. Les festes no només són els actes nocturns.

Des de la Plataforma de Festes Majors de Barcelona ens seguim oferint per millorar el diàleg entre les associacions i l'administració a fi de trobar solucions conjuntes a les dificultats que ens anem trobant. Per això demanem:

  • Treball conjunt entre les diferents administracions, forces polítiques i entitats per tal d'abordar aquesta situació i evitar que es cronifiqui.

  • Més suport institucional i de les forces de seguretat que contribueixi a la bona organització de les Festes Majors.

  • Establir i consolidar canals de comunicació entre l'Ajuntament i la Plataforma de Festes Majors de Barcelona per treballar els objectius que s'ha marcat la Plataforma.

Podeu accedir al manifest en aquest enllaç.