Us informem de la pròxima conferència de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia:
"Nova ciutadania i participació. Xarxes socials, xarxes d'integració"
Lloc: Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Data: 28 de juny de 2011, 18:30h
Presentació: Sílvia Luque (Coordinadora de l'Institut d'Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia)
Ponents: Bru Pellissa (Director Tècnic de la Fundació SER.GI); Sílvia Luque (Fundació Ferrer i Guàrdia); Ana Bárbara Sousa (Fedelatina)
Torn obert de paraules

Durant la jornada s'emetrà el vídeo realitzat per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i Connectats en el que es recull l'evolució dels i les joves vinculats a Fedelatina que van participar del procés de formació i en que ells mateixos es registren i valoren la seva experiència als cursos de l'Escola Lliure el Sol.

Es prega confirmar assistència al 93 601 16 44 o a través de fundacio@ferrerguardia.org

En aquest seminari es proposaran elements per a la reflexió i el debat sobre els reptes que afronta el nostre país en relació a la integració plena de la nova ciutadania i a la promoció del diàleg intercultural. Partirem de les reflexions en torn a dues experiències per una banda, les aportacions de la Fundació SER.GI, que treballa per a una millor qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social i que aportarà una visió dels reptes d'integració des de les comarques gironines.

En segon lloc debatrem en torn dels resultats de l'experiència de formació de joves nouvinguts vinculats a Fedelatina, als cursos de monitors/es i directors/es d'activitats d'educació en el lleure a l'Escola Lliure el Sol, i el seu apropament i incorporació a les entitats d'educació popular vinculades al Moviment Laic i Progressista. Al llarg del 2010 la Fundació Ferrer i Guàrdia va desenvolupar un projecte de monitoratge d'aquesta experiència. La difusió d'aquesta experiència i la reflexió al voltant de la mateixa és en sí, un exercici de reflexió sobre el coneixement de l'altre, el trencament d'estereotips i les oportunitats d'integració de la població nouvinguda.