El passat 17 de juliol, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la proposta de Reglament de Participació Ciutadana i la proposta de Reglament General d'Organització i Funcionament dels Districtes.  Ara se n'ha obert el període de presentació d'al·legacions. Primer per als grups municipals per, al setembre, obrir-ne el procés públic.
Des del CAB entenem que ambdues propostes són estratègiques per promocionar la participació a la nostra ciutat. Per aquest motiu, en tant que plataforma interassociativa de la ciutat, fem una crida a les associacions barcelonines a valorar ambdós documents un cop estigui obert el procés públic, al setembre, i a fer-hi les aportacions oportunes. Cal aprofitar aquestes ocasions per incidir. Són temes importants de participació i ciutat i hi tenim moltes coses a dir.  
D'altra banda, afegim que tot i que ara només s'ha obert el procés d'al·legacions per als grups municipals, considerem que l'agost no és el millor moment per obrir processos d'aquest tipus i confiem que el termini d'exposició i al·legacions públic ofereixi prou oportunitats per garantir el dret a la participació.