sardana

Les entitats cíviques i educatives que integren Somescola.cat han fet una crida a la mobilització per al proper 12 de setembre, dia d'inici del curs escolar, amb concentracions a les 19 h davant els ajuntaments de totes les viles i ciutats. També es demana que, aquest mateix dia, les escoles pengin un cartell en defensa del model d'escola catalana que aquesta mateixa setmana estarà a disposició dels centres.

Somescola.cat també reforçarà les accions empreses fins ara, com és la signatura per part dels ajuntaments catalans de la moció en favor de l'escola en català i sumar adhesions al manifest de Somescola.cat.

La plataforma, que integra més de trenta entitats –entre sindicats, associacions de pares i mares i entitats que treballen per l'escola i la llengua-, ja es va pronunciar amb contundència en el moment de saber-se el posicionament del TSJC: 'denunciem l'actitud antidemocràtica d'aquest grup minoritari de persones envers el consens assolit per les grans majories socials' i animava tothom a sumar-se a les accions que s'emprenguin a favor de l'escola en català i al model de cohesió social que aquest representa.