davnt AGBAR

Posicionament de la junta directiva del CAB davant la judicialització, la intimidació i la difamació per part d’Agbar que han patit diferents entitats i organitzacions de la ciutat. Per això ens afegim a la «Declaració. AGBAR: Prou abús de poder»

Davant la judicialització, la intimidació i la difamació per part d’Agbar que han patit diferents entitats i organitzacions de la ciutat a través de la denúncia que ha interposat l’empresa davant del Tribunal de Comptes en la que les acusa de rebre subvencions de fons municipals per a finançar activitats alienes a les competències de l’Ajuntament de Barcelona, des de la junta directiva del CAB volem manifestar el nostre rebuig a aquest tipus d’actuació:

  • Volem donar el nostre suport i recolzament a les 16 organitzacions afectades per la denúncia i les engresquem a seguir implicades per la transformació i millora de la ciutat.
  • Volem denunciar l’actitud d’AGBAR. Una entitat privada i amb ànim de lucre, que pretén posar en qüestió el sistema democràtic tot manipulant dades i generant notícies falses. Per això ens afegim a la «Declaració. AGBAR: Prou abús de poder».
  • Denunciem l’atac directe a la participació ciutadana i al model de subvencions públiques que provoca la denúncia d’AGBAR. Aquest tipus d’accions genera dubtes sobre la transparència del model actual de subvencions que acaben afectant les associacions. Des de la nostra experiència volem manifestar que el sistema actual garanteix la transparència, fins al punt que cada cop patim més traves administratives i burocràtiques que dificulten l’accés a les subvencions de les petites associacions.

Finalment, volem recordar que des del CAB no ens pertoca entrar en el debat sobre el model de gestió de l’aigua. Aquesta és una decisió que l’ha de prendre el conjunt de barcelonines i barcelonins. Però si que volem seguir demanant que es pugui fer un debat públic sobre el model de gestió de l’aigua a la nostra ciutat i a l’àrea metropolitana.


Barcelona, 19 de maig de 2021

Podeu accedir al posicionament en aquest enllaç.
 

Etiquetes
Arxius adjunts
Adjunt Mida
posicionament AGBAR 60.21 KB