3rcongres

Iniciem el procés de treball per posar en marxa el 3r Congrés de les Associacions. El 28 de novembre ens trobarem plegades per parlar al voltant de l'associacionisme que impulsa nous valors.

Estem en un moment de canvi marcat per la crisi, que cada cop és menys puntual i més sostinguda. En aquest context volem generar un procés durant els pròxims mesos del sector associatiu que ens ajudi a:

  • Il·lusionar i engrescar a les persones que ja estan associades i sentir-se orgulloses de ser-ho.
  • Il·lusionar a les persones a associar-se.
  • Posar en valor la tasca per l’enfortiment de l’acció transformadora als nostres barris
  • Posar en la maduresa del moviment associatiu i la importància de la seva existència.
  • Definir conjuntament propostes de millora i reptes clars amb accions i elements d’avaluació i seguiment.
  • Un Congrés obert, inclusiu, valent, esperançador i amb una nova mirada.

Per això els objectius del 3r congrés són:

  • Donar visibilitat del moviment associatiu de la ciutat.
  • Generar consensos i propostes adreçades a les mateixes associacions i l’administració per la recerca de solucions generals en temes comuns per enfortir el sector. Aquestes poden ser les propostes consensuades de les entitats pel nou govern municipal.
  • Articulació del fet associatiu promovent i enfortint les coordinadores de barris i impulsant el codi Ètic de les Associacions de Catalunya.

Finalment, per aconseguir fer realitat aquests objectius proposem treballar plegades a partir de quatre eixos estratègics:

  1. Voluntariat, activisme i militància. Amb l’objectiu de posar en valor la feina de les persones que de forma desinteressada participen en projectes. Podem parlar de nous models de voluntariat? Què hem de fer per potenciar el voluntariat a la nostra ciutat? Quines són les seves necessitats? Com posem en valor aquestes persones.
  2. Un associacionisme que impulsa nous valors. Amb la finalitat d’impulsar el nou Codi Ètic de les Associacions de Catalunya i ajudar associacions a créixer i enfortir-se a partir d’uns valors compartits.
  3. Territoris en transformació. Amb l’objectiu de posar en valor com l’acció col·lectiva, transformadora i comunitària que fan les associacions als barris ajuden a transformar els nostres barris i la nostra ciutat. Sobretot com aquestes entitats són agents que intervenen enfront de la vulnerabilitat i generen de cohesió social de la ciutat. Quines eines disposem per la transformació? Com impulsem l’acció comunitària? Com millorem i impulsem la gestió comunitària?
  4. Finançament de les associacions. Amb la finalitat de cercar estratègies de finançament alternatives, generar discurs sobre el mecenatge de l’associacionisme, i cercar solucions amb nous marcs fiscals per aplicar a les associacions i generar noves propostes per a la Utilitat Pública.

Com ho treballarem?

Al llarg dels mesos que venen impulsarem jornades i debats al voltant d'aquests eixos. També trobareu habilitat al Decidim de Torre Jussana un espai participatiu per recollir les diferents aportacions. La primera trobada serà el pròxim 28 de novembre i servirà per aprofundir en l'eix "Un associacionisme que impulsa nous valors".

Finalment, us convidem que ens digueu si esteu interessades a participar en l'impuls d'un d'aquests eixos tot contestant aquest formulari.