8m2021

Per unes associacions feministes i perque juntes, diverses i rebels som imparables us convoquem a la manifestació i accions promogudes per https://www.vagafeminista.cat/

En el marc de la celebració del 8 de març des del Consell d'Associacions de Barcelona volem fer valdre la tasca que fan les dones organitzades de forma col·lectiva. Tenim clar que sense igualtat no hi ha drets ni democràcia i sense feminisme no hi ha igualtat. Les associacions podem fer molt per construir equitat de gènere i contribuir, d'aquesta manera, a aconseguir la igualtat.

Sense feminisme no hi ha igualtat i moltes dones no poden participar i implicar-se. Sense feminisme no hi ha igualtat i moltes dones no poden fer voluntariat. Per què sense igualtat no hi ha democràcia real, sense democràcia real moltes dones no poden viure l'associacionisme. Les associacions podem fer molt per construir equitat de gènere i contribuir, d'aquesta manera, a aconseguir la igualtat. Però a la vegada tenim molts reptes interns per avançar en l'equitat de gènere.

Per això us convidem que consulteu informe "Equitat de gènere a les entitats i associacions de Barcelona". Un informe amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement respecte a la participació de les dones en les organitzacions sense afany de lucre de la ciutat que ens permet visibilitzar els reptes existents. Aquest document és fruit del treball conjunt entre el Consell d’Associacions de Barcelona i l’Observatori del Tercer Sector, i ha permès fer una diagnosi sobre la participació ciutadana des de la perspectiva de gènere en les entitats no lucratives de Barcelona. Aquesta diagnosi es nodreix de les dades recollides en El Panoràmic 2018.

Per unes associacions feministes i perquè juntes, diverses i rebels som imparables us convoquem a la manifestació del 8m del 2021. Per inscriure's consulteu el web: https://www.vagafeminista.cat/