El passat 16 de novembre la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el canvi en el model de gestió de Torre Jussana. Després de 10 anys de cogestió entre l’Ajuntament i el CAB, iniciem una nova etapa amb un nou model de gestió associativa a càrrec del Consell.
Durant els propers mesos anirem desenvolupant i implementant el nou projecte que hem elaborat conjuntament amb les federacions de la ciutat. L'equipament obre, doncs, una nova etapa que, amb el nom d’ “Espai Torre Jussana” es basarà en la participació de les associacions de la ciutat en la definició del centre, en la consolidació de bona part dels serveis que s’han ofert fins ara i en la generació de noves propostes per ajudar a les associacions a millorar el seu funcionament.

 

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Taula normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Una reivindicació històrica del CAB

La gestió associativa de Torre Jussana ha estat una reivindicació històrica del CAB, per tal que siguin les pròpies associacions de la ciutat les que tinguin l'última paraula sobre aquests serveis associatius públics.

En aquest sentit, el nou projecte dibuixa un sistema de governança de l’equipament que facilitarà i potenciarà que qualsevol associació de la ciutat pugui dir la seva i incidir en la presa de decisions.

Valorem la decisió i la tasca de la Direcció d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona per tal de fer aquest pas endavant cap a la gestió cívica de Torre Jussana i facilitar, d’aquesta manera, uns serveis associatius gestionats des del sector.

 

10 anys d’experiència en la gestió de serveis per associacions

Com dèiem, el CAB ha estat l’entitat cogestora de Torre Jussana des del passat any 2008 i, per tant, ha acumulat prop de 10 anys d’experiència en tasques de gestió de l’equipament. En aquests 10 anys, conjuntament amb un equip municipal, s’ha consolidat el projecte de Torre Jussana com a centre municipal de serveis a les associacions, amb un marc teòric propi de bon funcionament associatiu. Els diferents serveis que ofereix actualment l’equipament s’han centrat en aquest marc teòric, que seguirà essent el punt de partida de l’acció de l’equipament per a les associacions de la ciutat.

Volem fer un agraïment molt especial a totes les persones de l’administració municipal que han treballat durant aquests 10 anys colze a colze amb nosaltres per enfortir les associacions. Conjuntament hem aconseguit que Torre Jussana fos un equipament útil per a les entitats barcelonines. Moltes gràcies, doncs, per la bona tasca, la predisposició i la voluntat d’entesa en tot moment.

Durant els propers mesos s’anirà implementant el nou projecte. Estigueu al cas de totes les novetats a través de www.bcn.cat/tjussana, del butlletí electrònic TJExpress i de les xarxes socials del centre (Twitter, Facebook).