Des de la junta del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) denunciem la repressió i la vulneració de drets i llibertats que estem patint al nostre país i manifestem el rebuig més absolut a l’empresonament dels dirigents independentistes i a la persecució dels que es troben a l’exili.
Comunicat 

 

Aquesta ofensiva de l’Estat espanyol, articulada a través de l’article 155 de la Constitució espanyola, és una mostra evident de precarietat democràtica que denunciem des de la societat civil. L’Estat espanyol ha optat per la r  epressió, la violència policial i la judicialització del procés, i ha descartat sistemàticament les vies del diàleg i l’acord, que haurien de donar solucions polítiques a la situació actual.

La gravetat d’aquests moments ens fan posicionar fermament en dos sentits: d’una banda, en la defensa dels drets i les llibertats i la recuperació de les institucions catalanes i, de l’altra, en la crida a la mobilització ferma i pacífica per defensar els valors de la República Catalana.

Per això, davant d’aquesta dinàmica judicial iniciada pel govern de l’estat espanyol que ataca als valors democràtics i als Drets Humans, ens sumem a la crida del president del Parlament de Catalunya per fer un front comú en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals.

Les entitats ens seguirem mobilitzant sempre que calgui per garantir una societat més lliure, més justa i més solidària.