Les entitats Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació Catalana de Drets Civils convoquen per aquest dissabte 14 de juliol a la tarda una gran manifestació a Barcelona per seguir exigint la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats que porta el lema “Ni presó ni exili, us volem a casa”.
Dia: 14/07/2018 19h
Lloc: C/Tarragona amb Diputació

 

Les entitats consideren que l’acostament que ha dut de moment Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa a presons catalanes “és un gest polític” i ara es mobilitzen per exigir l’alliberament de tots ells. També es reclama al govern espanyol que faciliti la tornada dels polítics que ara són a Bèlgica, Alemanya, Suïsa i Escòcia.

Horari i lloc de la concentració

L’hora d’inici de la manifestació del 14 de juliol s’ha fixat a les 19 h. El punt d’inici serà la cruïlla entre els carrers Tarragona i Diputació de Barcelona i des d’aquí avançarà pel carrer de Tarragona fins l’avinguda de Josep Tarradellas, on les entitats volen instal·lar un escenari on portaveus d’Òmnium Cultural, l’ANC i l’Associació Catalana de Drets Civils faran els parlaments. El punt final de la marxa és la presó Model i ha estat escollit pel seu simbolisme, com a record de la repressió feta contra els presos polítics durant el franquisme.