jornada consell ciutat

El Consell de Ciutat va crear un grup de treball sobre igualtat de tracte per a debatre i reflexionar sobre la nova llei 19/2020 sobre Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat de Catalunya. El cicle de sessions culminarà en una jornada el 26 d’octubre a partir de les 17 h a l’Espai Jove la Fontana.

Aquest acte, sota el títol “Reptes de la no discriminació a Barcelona: reflexions de present i futur”, pretén exposar com la nova llei influirà a la ciutat de Barcelona, quins assoliments es poden aconseguir i quins reptes i obstacles poden sorgir en la seva aplicació. Per això, un cop finalitzada la jornada, el grup de treball es reunirà de nou per a configurar un manifest que recollirà les reflexions en forma d’un diagnòstic general i les principals reivindicacions pel que fa a la implementació de la llei i el procediment que la ciutadania ha de seguir en cas de produir-se una discriminació.

Programa de la jornada

L’esdeveniment estarà format per dues taules rodones amb una pausa al mig. La primera serà l’espai per a l’administració pública, i la segona donarà el torn de paraula a les entitats.

La primera taula, titulada “De la llei a la política pública: el paper de les administracions”, serà el lloc on l’administració pública presentarà i debatrà sobre la llei. Després d’un torn de ponències de 10 minuts cadascuna, s’iniciarà una debat entre les persones ponents per a passar després a respondre preguntes i intervencions del públic.

Sota el títol “Visió i acció de les entitats davant la discriminació”, la segona taula serà el moment que les entitats podran aprofitar per a presentar les conclusions del seu treball diari a la ciutat i reflexionar sobre l’adequació de la llei segons aquestes perspectives. La primera part de la taula serà, per tant, d’exposició d’informes d’entitats que realitzen accions de cara al suport de persones que han sofert discriminació per racisme, xenofòbia, LGTBIfòbia, salut i llengua. A continuació tindrà lloc, com amb la primera taula, un debat entre els i les ponents i un diàleg amb el públic.

Inscripcions

Les inscripcions per a assistir a la jornada “Reptes de la no discriminació a Barcelona: reflexions de present i futur” ja estan disponibles, i es poden fer en aquest enllaç. El grup de treball encoratja a la ciutadania a participar de l’acte, ja que en cadascuna de les taules podran intervenir i fer preguntes i reflexions que seran útils per a la redacció del manifest.