Les primeres conclusions de l’informe sobre l’afectació de la crsis de la Covid-19 mostra, una vegada més, una gran capacitat de reacció i d’adaptació a la situació, una gran resiliència i un reforç de la flexibilitat per part de les associacions
El Panoràmic ha presentat les primeres conclusions de l’afectació de la Covid-19 en el teixit associatiu català amb la publicació ‘Entitats en temps de Covid-19: més enllà del repte pressupostari’, un avançament de l’informe final que es presentarà el proper setembre. En l’estudi hi han participat fins a 60 organitzacions, entre federacions i associacions, amb seu en diversos punts del territori català. El teixit associatiu no ha estat aliè a aquesta conjuntura excepcional ni a les conseqüències que se’n desprenen a curt, mitjà i llarg termini. Entre les més destacades, les noves normatives per a la realització d’activitats, les alteracions en les fonts de finançament i els ingressos percebuts, els canvis en les lògiques i processos subvencionals i les tensions en la tresoreria.
Els grups de debat, realitzats en format virtual, han comptat amb organitzacions procedents d’Olot, Vilafranca del Penedès, Reus, Lleida, Barcelona, Mataró i municipis del Vallès Occidental. Així mateix, s’hi han vist representats tots els àmbits d’actuació, des de l’acció social i fins a cultural, passant pel juvenil, el comunitari, la defensa de drets civils, la cooperació i l’esportiu, entre d’altres. L’estudi mostra com les associacions expressen cert desconcert a l’hora de valorar els impactes de la situació sobre l’entitat, sent els termes i les condicions amb les quals es recuperarà l’activitat i la vida pública, donat el caràcter presencial de l’activitat, el principal factor vinculat a la incertesa.
+ info