pressupostos_participatius

Entre el 3 de febrer i el 27 de març, qualsevol entitat o persona, independentment de la seva edat, domicili, procedència o situació administrativa podrà presentar un màxim de tres projectes d’inversió.

Per primera vegada a Barcelona es promouen uns pressupostos participatius per al conjunt de la ciutat. Seran 75 milions d’euros, que es repartiran entre els districtes de la ciutat seguint criteris redistributius, perquè els veïns i les veïnes puguem decidir com invertir-los.

Entre el 3 de febrer i el 27 de març, qualsevol entitat o persona, independentment de la seva edat, domicili, procedència o situació administrativa podrà presentar un màxim de tres projectes d’inversió.

Des del Consell d’Associacions de Barcelona fem una crida a les associacions a aprofitar aquest procés per proposar les vostres propostes i participar posteriorment en el procés de votació de les millors propostes.

Més enllà de fer les propostes us animem a aprofitar el procés perquè les associacions connecteu amb la seva base social i la mobilitzeu, així com us convidem a generar sinergies amb altres col·lectius que facin propostes en els vostres barris. Si treballem plegades pot esdevenir una gran oportunitat per enfortir-nos i fer realitat el model de ciutat pel que treballem.

D’altra banda, volem recordar que aquests pressupostos participatius representen un 5% de la inversió ordinària als districtes dels anys que venen. Esperem que durant el procés participatiu del Pla d’Acció Municipal i del Pla d’Inversions Municipals la ciutadania participem de forma activa per poder ajudar a prioritzar amb una òptica de ciutat o de districte el 95% restant. Per això us engresquem a participar activament en el procés participatiu del Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2020-2023.

Finalment, us convidem que consulteu tota la informació al respecte al web decidim.barcelona on disposareu de tota la informació necessària per plantejar projectes i participar del PAM així com us convidem a consultar els recursos de Torre Jussana que de ben segur us ajudaran a posar fil a l’agulla.