decidim reglament de participacio

Us podeu adherir al comunicat conjunt d'Aigua és Vida, la FAVB i el CAB en defensa del Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona.

Us podeu adherir al posicionament en aquest formulari. Podreu participar del grup de correu normesparticipacio@cab.cat per mantenir-vos informades del procés vinculat al reglament de participació.

Davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de declarar nul el Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona, les associacions sotasignades volem manifestar el nostre rebuig a aquesta decisió.

Aquest reglament és fruit d’un procés desenvolupat al llarg dels tres darrers governs municipals gràcies al treball de nombroses entitats de la nostra ciutat. Va ser aprovat amb un amplíssim consens dels grups municipals i és una eina necessària de la ciutadania organitzada i no organitzada per poder incidir i participar de forma més àmplia i democràtica de les polítiques públiques.

Malgrat aquest dilatat procés públic, diversos grups en defensa d’interessos privats han interposat diferents recursos. Ara, el recurs presentat per Abogados Catalanes por la Constitución ha estat recollit pel TSJC per declarar nul l’actual reglament.

Davant d’això:

1. Volem manifestar el nostre desacord per aquest atac frontal al dret a la participació, eina fonamental de la nostra democràcia.

2. Ens comprometem a seguir el procés judicial en defensa dels nostres drets.

3. Instem també el govern de l’Ajuntament de Barcelona i la resta de grups municipals perquè s’empoderin i defensin la validesa del reglament de participació, tot presentant els recursos que siguin necessaris, mantenint la seva vigència i executant les seves eines.

Barcelona, 20 de novembre de 2019

Entitats signants:

Aigua és Vida

Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni

Consell d’Associacions de Barcelona

Consell de Ciutat de Bacelona

Consell de la Joventut de Barcelona

Federació d’Associacions de Cànnabis de Catalunya (CatFAC) 

Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)

Federació ECOM

Fundació Goteo

L'Aurora – Organització marxista

Plataforma CanBaró

Platoniq

Transductores

Xarxa d'Economia Solidària

Xarxa per la sobirania energètica

Per adherir-vos al manifest, si us plau, ompliu el següent formulari.

Arxius adjunts
Adjunt Mida
Reglamentparticipació_201119.pdf 533.16 KB