llei consultes

Posicionament del CAB demanant modificar la Llei de consultes populars per via de referèndum del Parlament de Catalunya.

L’octubre de 2017, el Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un Reglament de Participació Ciutadana per a la ciutat de Barcelona, on es recollia la llarga tradició de lluita social i de treball col·laboratiu del teixit social i associatiu de la ciutat. Aquest reglament proposava un nou model de participació ciutadana basat en l’establiment i regulació de diferents canals de participació que combinaven mecanismes de debat representatiu amb d’altres d’iniciativa ciutadana directa. Aquest nou reglament va ser suspès fruit de la sentència núm. 874/2019 del 25 d’octubre de 2019 del TSJ de Catalunya.

Per això, des del CAB, en el marc de la darrera assemblea vam aprovar aquest posicionament on proposem modificar l’article 38 de la llei 4/2010 del Parlament de Catalunya (Llei de consultes populars per via de referèndum) i instem a l'Ajuntament a efectuar de manera immediata, un cop aprovat el nou reglament de participació, una declaració institucional comprometent-se a treballar per la modificació de l’article 38 de la llei 4/2010 del Parlament de Catalunya.

Podeu accedir al posicionament en aquest enllaç.