debat

El proper dilluns 20 de maig organitzem un debat sobre associacionisme, participació i democràcia a Barcelona, amb membres dels 7 grups polítics que tenen representació en el plenari municipal. Consulteu les propostes que hem recollit des del CAB!

El debat se celebrarà al Bar de l'Espai Jove Boca Nord, de les 19 a les 21 h. S'ha convidat a participar-hi a les formacions polítiques amb representació en el plenari municipal:

  • Barcelona en Comú - Jordi Matas
  • Junts per Catalunya - Ferran Mascarell
  • Cs - Plataforma Manel Valls - Nico Ortíz
  • Esquerra Republicana de Catalunya - Jordi Castellana
  • Partit dels Socialistes de Catalunya - Ivan Pera
  • Partit Popular - Óscar Zayas
  • CUP-Capgirem Barcelona - Roser Vime

En tant que plataforma associativa de la ciutat, des del CAB s'ha elaborat un document de propostes per a l'impuls de l'associacionisme a BCN. Hi hem inclòs necessitats i sensibilitats recollides durant els darrers anys. Aquest document servirà de punt de partida per al debat. 

Comptarem, també, amb la col·laboració de diverses ràdios associatives que donaran un format més radiofònic al debat per tal de fer-lo més dinàmic i amè. Concretament, a aquesta iniciativa s'hi han sumat Boca Ràdio, 7deRàdio, Ràdio Ciutat Vella, Ràdio Fabra i RàdioActius Poble-Sec. Aquestes ràdios estan gestionades per unes entitats que en els darrers anys han començat a treballar en xarxa, juntament amb altres ràdios amb les que estan organitzant-se col·lectivament. Des del CAB recolzem totes aquelles iniciatives de treball en xarxa entre associacions i, per tant, estem oferint suport a aquestes entitats per tal d'ajudar-les a enfortir aquest treball conjunt.

Entitats, us convidem a assistir-hi! També convidem a totes les persones que hi estiguin interessades! L'entrada és lliure. Aquí teniu la informació bàsica del lloc on es farà el debat:

Dia: dilluns 20 de maig

Hora: de 19 a 21 h

Lloc: Espai Jove Boca Nord. c. dels Agudells, 37-45, Bcn

L'objectiu del debat és plantejar temàtiques d'interès per al teixit associatiu i, per tant, demanar a les persones representants dels diferents grups polítics que exposin les seves propostes sobre les polítiques públiques de foment de l'associacionisme, la participació ciutadana i la democràcia a la ciutat. Algunes de les qüestions que es plantejaran són quin model d'acció comunitària cal aplicar a la ciutat, com millorar el finançament del teixit associatiu o com facilitar l'ús de l'espai públic. Per situar cada bloc, comptarem amb la participació de diverses entitats a les quals entrevistarem, com ara la Iniciativa de remunicipalització de l’aigua, l'ECAS – Casal Infants del raval, la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs i la Federació Entitats Clot Camp de l’Arpa.

Volem que aquest debat sigui accessible per tothom, per aquest motiu, farem retransmissió en directe a través de les ràdios que hi participen (via FM i online) i per Facebook Live (via la pàgina de Fb del CAB). Seguiu l'actualitat del debat a través de les xarxes! A més a més, compartirem els arxius de podcast al llarg dels propers dies, perquè el 26 de maig #VotemambCAB!

Arxius adjunts
Adjunt Mida
VotemambCAB.pdf 184.75 KB